Öppna arbetsböcker

I Tableau Reader kan du öppna paketerade arbetsböcker som skapades med Tableau Desktop eller Tableau Server. Paketerade arbetsböcker som har sparats med ett .twbx-filtillägg innehåller arbetsboken tillsammans med en kopia av eventuella lokala datakällor och bakgrundsbilder. Arbetsboken är inte längre länkad till de ursprungliga datakällorna och bilderna.

Paketerade arbetsböcker ansluter endast till lokala datakällor som Excel, Access, dataextrakt och textfiler.

Gör något av följande om du vill öppna en Tableau Reader-fil:

• Klicka på Bläddra efter en fil på startsidan och navigera till arbetsbokens plats med dialogrutan Öppna.

Obs! Den här knappen visas endast om du inte har några andra nyligen öppnade arbetsböcker i fönstret.

• Välj Arkiv > Öppna och navigera till den paketerade arbetsboken med dialogrutan Öppna.

• Dubbelklicka på en paketerad arbetsboksfil.

• Dra en paketerad arbetsboksfil till Reader-ikonen på skrivbordet eller till det pågående programmet.

• Klicka på länken Öppna en arbetsbok och välj en arbetsbok som ska öppnas.

Obs! Den här länken visas först när du tidigare har öppnat minst en arbetsbok.

När en arbetsbok öppnas visas kalkylbladen och instrumentpanelerna som flikar längst ned i fönstret.

Obs! Om arbetsboken ansluter till en Microsoft Office 2007-datakälla (Excel eller Access) måste du också ha Microsoft Office 2007 installerat på datorn. Du kan också be författaren till arbetsboken att spara datakällan till en version som är kompatibel med programmet.