Färgförklaring

Färgförklaringen kan vara antingen kategorisk eller kvantitativ. En kategorisk förklaring representerar diskreta kategorier som kundnamn och regioner, medan en kvantitativ förklaring representerar ett antal numeriska värden som försäljning och vinst.

Kategorisk förklaring

Kvantitativ förklaring

Så här redigerar du en kategorisk färgförklaring:

1. Högerklicka (kontrollklicka på Mac) på förklaringen och välj Redigera färger.

2. Välj ett dataobjekt i listan till vänster och välj sedan en ny färg i paletten till höger.

3. Klicka på OK.

Obs! Du kan välja en annan färgpalett i listrutan i det övre högra hörnet i dialogrutan Redigera färg.

Så här redigerar du en kvantitativ färgförklaring:

1. Högerklicka (kontrollklicka på Mac) på förklaringen och välj Redigera färger.

2. Klicka på färgindikatorn bredvid färgrampen och välj en ny färg i spektrumet.

3. Du kan också ange ett eller flera av följande alternativ:

• Stegvis färg – Detta grupperar värdena i enhetliga fack som var och ett har en unik färg.

• Omvänd – Växlar ordningen på färgerna i intervallet.

• Använd fullständigt färgintervall – Start- och slutnummer i värdet tilldelas full intensitet

(Endast tillgängligt när du använder en färgpalett med olika färger).

4. Du kan också använda Avancerade alternativ för att definiera start-, centrerings- och slutvärden för färgintervallet.

5. Klicka på OK när du är klar.

Obs! Du kan välja en annan färgpalett i listrutan i högst upp i dialogrutan Redigera färg.