Korrigera datafel eller kombinera dimensionsmedlemmar genom att gruppera dina data

Om du använder grupper för att korrigera datafel (till exempel för att kombinera ”CA” och ”Kalifornien”) eller för att kombinera dimensionsmedlemmar (till exempel för att kombinera regionerna ”Öst” och ”Väst”) är det enklaste alternativet att välja rubriker i vyn.

1. Tryck och håll in CTRL eller Shift på tangentbordet för att välja flera rubriker i vyn. På en Mac trycker och håller du in Command-tangenten.

2. Gör något av följande om du vill skapa en grupp:

• På Tableau Desktop, klickar du på Grupp-knappen på verktygsfältet, högerklickar och väljer Grupp eller klickar på Grupp-ikonen i verktygstipset.

• På Tableau Server eller Tableau Cloud klickar du på ikonen Grupp på verktygstipset.

De valda medlemmarna kombineras till en enskild medlem. I det här exemplet visar vyn nu SUM(Sales) för alla pärmar, kuvert och spännen som en enda markering. En standard skapas automatiskt med hjälp av de kombinerade medlemsnamnen. Dimensionen för hyllan Rader eller Kolumner byts ut mot det nya grupperade fältet.