Skapa hierarkier

När du ansluter till en datakälla separerar Tableau automatiskt datumfälten i hierarkier, så att du enkelt kan dela upp visualiseringen. Du kan även skapa egna, anpassade hierarkier. Om du till exempel har en uppsättning fält, som heter Region, Län och Kommun, kan du skapa en hierarki ur dessa fält så att du snabbt kan gå nedåt i nivåer i visualiseringen.

Skapa en hierarki

Skapa en hierarki:

1. I rutan Data drar du ett fält och släpper det direkt på ett annat fält.

Obs! När du vill skapa en hierarki ur ett fält i en mapp högerklickar (kontroll-klickar på Mac) du på fältet och väljer sedan Skapa hierarki.

2. När du uppmanas om det anger du ett namn på hierarkin och klickar på OK.

3. Dra ytterligare fält till hierarkin efter behov. Du kan även sortera om fälten i hierarkin genom att dra dem till en ny position.

Gå uppåt eller nedåt i en hierarki

När du lägger till ett fält från en hierarki till visualiseringen kan du snabbt gå uppåt eller nedåt i hierarkin för att lägga till eller ta bort fler detaljnivåer.

Gå uppåt eller nedåt i en hierarki i Tableau Desktop eller i webbredigering:

• I visualiseringen klickar du på + eller - på hierarkifältet.

När du redigerar eller visar visualiseringen på webben har du alternativet att klicka på + eller - bredvid en fältetikett.

Ta bort en hierarki

Ta bort en hierarki:

• I rutan Data högerklickar (kontroll-klickar på Mac) du på hierarkin och väljer Ta bort hierarki.

Fälten i hierarkin tas bort från hierarkin och hierarkin försvinner från rutan Data.