Genomflödesfunktioner (RAWSQL)

Dessa RAWSQL-genomflödesfunktioner kan användas för att skicka SQL-uttryck direkt till databasen, utan att först tolkas av Tableau. Om du har anpassade databasfunktioner som Tableau inte känner till, kan du används dessa genomflödesfunktioner för att anropa dessa anpassade funktioner.

Databasen förstår vanligtvis inte fältnamnen som visas i Tableau. Eftersom Tableau inte tolkar SQL-uttryck som du inkluderar i genomflödesfunktionerna, kan det hända att fel uppstår om du använder Tableaus fältnamn i uttrycket. Du kan använda ersättningssyntax för att infoga korrekt fältnamn eller uttryck för en Tableau-beräkning i Pass-through SQL. Om du till exempel har en funktion som beräknar medianen för en uppsättning värden, kan du anropa den funktionen i Tableau-kolumnen [Försäljning] på följande sätt:

RAWSQLAGG_REAL(“MEDIAN(%1)”, [Försäljning])

Eftersom uttrycket inte tolkas av Tableau måste du definiera aggregeringen. Du kan använda de RAWSQLAGG-funktioner som beskrivs nedan när du använder aggregerade uttryck.

Genomflödesfunktioner (RAWSQL) fungerar inte med publicerade datakällor eller Tableau-extrakt.

Det kan hända att dessa funktioner returnerar andra resultat i Tableau Desktop 8.2 än vad de gjorde i tidigare versioner av Tableau Desktop. Detta beror på att Tableau nu använder ODBC för genomflödesfunktioner i stället för OLE DB. ODBC trunkerar när verkliga värden returneras som heltal. OLE DB avrundar när verkliga värden returneras som heltal.

RAWSQL-funktioner

Följande RAWSQL-funktioner är tillgängliga i Tableau.

RAWSQL_BOOL(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar ett booleskt resultat från ett givet SQL-uttryck. SQL-uttrycket förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden.

Exempel

I exemplet motsvarar %1 [Försäljning] och %2 [Vinst].

RAWSQL_BOOL("%1 > %2", [Sales], [Profit])

RAWSQL_DATE(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar ett datumresultat från ett givet SQL-uttryck. SQL-uttrycket förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden.

Exempel

I det här exemplet motsvarar %1 [Orderdatum].

RAWSQL_DATE(“%1”, [Order Date])

RAWSQL_DATETIME(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar ett datum- och tidresultat från ett givet SQL-uttryck. SQL-uttrycket förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Leveransdatum].

Exempel

RAWSQL_DATETIME("%1", [Order Date])

RAWSQL_INT(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar ett heltalsresultat från ett givet SQL-uttryck. SQL-uttrycket förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Försäljning].

Exempel

RAWSQL_INT(“500 + %1”, [Sales])

RAWSQL_REAL(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar ett numeriskt resultat från ett givet SQL-uttryck som förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Försäljning]

Exempel

RAWSQL_REAL(“-123.98 * %1”, [Sales])

RAWSQL_SPATIAL

Returnerar ett spatialt resultat från ett givet SQL-uttryck som förs direkt till den underliggande datakällan. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden.

Exempel

I det här exemplet motsvarar %1 [Geometri].

RAWSQL_SPATIAL("%1", [Geometry])

RAWSQL_STR(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar en sträng från ett givet SQL-uttryck som förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Kundnamn].

Exempel

RAWSQL_STR(“%1”, [Customer Name])

RAWSQLAGG_BOOL(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar ett booleskt resultat från ett givet aggregerat SQL-uttryck. SQL-uttrycket förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden.

Exempel

I exemplet motsvarar %1 [Försäljning] och %2 [Vinst].

RAWSQLAGG_BOOL(“SUM( %1) >SUM( %2)”, [Försäljning], [Vinst])

RAWSQLAGG_DATE(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar ett datumresultat från ett givet aggregerat SQL-uttryck. SQL-uttrycket förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Orderdatum].

Exempel

RAWSQLAGG_DATE(“MAX(%1)”, [Order Date])

RAWSQLAGG_DATETIME(“sql_expr”, [arg1], …[argN])

Returnerar ett datum- och tidresultat från ett givet aggregerat SQL-uttryck. SQL-uttrycket förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Leveransdatum].

Exempel

RAWSQLAGG_DATETIME(“MIN(%1)”, [Delivery Date])

RAWSQLAGG_INT(“sql_expr”, [arg1,] …[argN])

Returnerar ett heltalsresultat från ett givet aggregerat SQL-uttryck. SQL-uttrycket förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Försäljning].

Exempel

RAWSQLAGG_INT(“500 + SUM(%1)”, [Sales])

RAWSQLAGG_REAL(“sql_expr”, [arg1,] …[argN])

Returnerar ett numeriskt resultat från ett givet aggregerat SQL-uttryck som förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Försäljning]

Exempel

RAWSQLAGG_REAL(“SUM( %1)”, [Sales])

RAWSQLAGG_STR(“sql_expr”, [arg1,] …[argN])

Returnerar en sträng från ett givet aggregerat SQL-uttryck som förs direkt till den underliggande databasen. Använd %n i SQL-uttrycket som ersättningssyntax för databasvärden. I det här exemplet motsvarar %1 [Rabatt].

Exempel

RAWSQLAGG_STR(“AVG(%1)”, [Discount])