Inaktivera eller aktivera Förklara data för en plats

Förklara data är som standard aktiverat för platser, men Tableau-administratörer kan inaktivera det.

1. Gå till de allmänna inställningarna för platsen.

2. (Endast Tableau Server) I delen Webbredigering markerar du Låt användare redigera arbetsböcker i sina webbläsare.
  3. I delen Tillgänglighet för Förklara data kan du välja bland dessa alternativ:

• Med Aktivera kan Creator- och Explorer-användare med rätt behörighet köra Förklara data i redigeringsläge. Alla användare med rätt behörighet kan köra Förklara data när det är aktiverat för visningsläge.

• Med Inaktivera hindras alla användare från att köra Förklara data och från att komma åt inställningar för Förklara data i arbetsböcker.