Google Analytics

Obs! Tableau följer Googles policy avseende användardata vid API-tjänster och krav på begränsad användning vid användning eller överföring av information från Googles API:er till andra appar.

I den här artikeln beskrivs hur du ansluter Tableau till Google Analytics (GA) och konfigurerar datakällan.

Obs! Egenskapen Google Analytics 4 stöds inte.

Innan du börjar

Innan du börjar ska du samla in följande anslutningsinformation:

• E-postadress och lösenord för GA

Rekommendation

Konfigurera en anpassad OAuth-klient till att använda företagets IT-policyer

Med en anpassad OAuth-klient går det att helt styra OAuth-konfigurationen enligt företagets egna IT-policyer. Alternativet att använda en egen OAuth-klient gör att du inte behöver vara bunden till Tableaus utgivningscykler och Tableaus rotationsschema för OAuth-klienten. Mer information om hur du konfigurerar en egen OAuth-klient finns i Konfigurera anpassad OAuth för en plats.

Skapa anslutningen och konfigurera datakällan

1. Starta Tableau och under Anslut väljer du Google Analytics. För en fullständig lista över dataanslutningar väljer du Mer under Till en server. I den flik som Tableau öppnar i webbläsaren gör du följande:

1. Logga in på GA med din e-postadress eller telefon och välj sedan Nästa för att ange ditt lösenord.

2. Välj Tillåt så att Tableau Desktop kan komma åt dina GA-uppgifter.

3. När webbläsaren när du uppmanas att göra det.

2. På sidan Datakälla gör du följande:

1. (Valfritt) Välj standardnamnet för datakällan längst upp på sidan och ange sedan ett unikt namn för datakällan, som ska användas i Tableau. Till exempel kan du använda en konvention för namngivning av datakälla som gör det lättare för andra användare av datakällan att räkna ut vilken datakälla de ska ansluta till.

2. Följ stegen längst upp i datakällan för att slutföra anslutningen.

1. Steg 1 – Välj ett konto, en egenskap och en profil med hjälp av listrutorna.

2. Steg 2 – Välj filter för ett datumintervall och ett segment.

• För Datumintervallkan du välja ett av de fördefinierade datumintervallen eller välja specifika datum. När du väljer ett datumintervall kan GA endast tillhandahålla fullständiga data fram till föregående heldag. Om du till exempel väljer Senaste 30 dagarna kommer data att hämtas för den senaste 30-dagarsperioden som avslutades igår.

• För Segment väljer du ett segment för att filtrera dina data. Segment är förinställda filter som du kan ställa in för en GA-anslutning. Standardsegment definieras av Google och anpassade segment definieras av användaren på GA-webbplatsen. Segment bidrar även till att förhindra att sampling sker genom att filtrera de data som definieras av segmentet. Med ett segment kan du till exempel få resultat för en viss plattform som surfplattor, eller för en viss sökmotor som Google.

3. Obs! GA begränsar mängden data som returneras i en fråga. När du försöker hämta mer data än vad GA tillåter i en enda fråga returnerar GA istället exempeldata. Om Tableau upptäcker att din GA-fråga kan returnera exempeldata försöker Tableau att kringgå frågebegränsningen för att returnera alla data istället. Mer information finns nedan i Alla data jämfört med exempeldata som returnerats från en fråga.

Steg 3 – Lägg till dimensioner och mätvärden med hjälp av listrutorna Lägg till dimension och Lägg till mätvärde, eller välj en fördefinierad uppsättning mätvärden från listrutan Välj en mätvärdesgrupp. Vissa dimensioner och mätvärden kan inte användas tillsammans. Mer information finns i Referensguide för dimensioner och statistik(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Googles utvecklarwebbplats.

3. Välj bladflik för att starta analysen. När du har valt bladets flik importerar Tableau data genom att skapa ett extrakt. Tableau Desktop har endast stöd för extrakt för Google Analytics. Du kan uppdatera data genom att uppdatera extraktet. Mer information finns i Extrahera data.

Alla data jämfört med exempeldata som returnerats från en fråga

GA begränsar mängden data som returneras från en fråga och tillhandahåller istället exempeldata. Exempeldata är en slumpmässig delmängd av dina data. När du utför analys på exempeldata kan du missa intressanta avvikelser och aggregeringar kan vara felaktiga. Om Tableau upptäcker att din fråga kan returnera exempeldata skapar Tableau som standard flera frågor från din fråga och kombinerar sedan frågornas resultat för att returnera alla data.

Följande meddelande visas när Tableau returnerar all data.

Om frågan stannar inom gränserna för frågebegränsningarna returnerar GA inte exempeldata och du ser inte meddelandet ovan.

Felsök problem med att returnera alla data

Om din fråga fortsätter att returnera exempeldata ska du överväga följande:

• Obligatorisk kontextvariabel saknas – Egenskapen Google Analytics 4 stöds inte.

• Dimension för saknat datum – Du måste använda datumdimensionen i din fråga för att returnera alla data.

• För mycket data – Din fråga kan innehålla för mycket data. Minska datumintervallet. Det minsta datumintervallet är en dag.

• Icke-aggregerbara dimensioner och mätvärden – Vissa dimensioner och mätvärden kan inte delas upp i flera frågor. Om du misstänker att det finns en problematisk dimension eller mätvärde i din fråga för du muspekaren över knappen Alla data för att se verktygstipset som visar vilka dimensioner eller mätvärden som du ska ta bort från din fråga.

• Äldre arbetsböcker – Arbetsböcker skapade i Tableau Desktop 9.1 och tidigare kan inte returnera alla data. Öppna den äldre arbetsboken i Tableau Desktop 9.2 och senare och spara arbetsboken.

Returnera exempeldata

Om arbetsbokens prestanda är viktig eller om det finns specifika dimensioner och mätvärden som du vill använda i din fråga som inte stöds av Tableaus standardfrågeprocess använder du exempeldata istället. För att returnera exempeldata väljer du knappen Exempeldata.

Se även

5 tips på hur du får ut mer av Google Analytics(Länken öppnas i ett nytt fönster) – Läs Tableaus whitepaper (registrering eller inloggning krävs).