Amazon Redshift

I den här artikeln beskrivs hur du ansluter Tableau till en Amazon Redshift-databas och konfigurerar datakällan. För instruktioner om hur du ställer in OAuth med Amazon Redshift, se Konfigurera Amazon Redshift IAM OAuth i Tableau Server-dokumentationen(Länken öppnas i ett nytt fönster) eller i Tableau Cloud-dokumentationen(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Innan du börjar

Innan du börjar ska du samla in följande anslutningsinformation:

  • Namn på servern som fungerar som värd för den databas som du vill ansluta till

  • Databasnamn

  • Användarnamn och lösenord

  • Ansluter du till en SSL-server?

  • (Valfritt) Inledande SQL-sats körs varje gång Tableau ansluter

Drivrutin krävs

Den här kopplingen kräver en drivrutin för att kommunicera med databasen. Du kanske redan har den nödvändiga drivrutinen installerad på datorn. Om drivrutinen inte är installerad på datorn visar Tableau ett meddelande i dialogrutan Anslutning med en länk till nedladdningssidan med drivrutinen(Länken öppnas i ett nytt fönster) där du kan hitta länkar till drivrutiner och installationsinstruktioner.

Skapa anslutningen och konfigurera datakällan

  1. Starta Tableau och under Anslut väljer du Amazon Redshift. För en fullständig lista över dataanslutningar väljer du Mer under Till en server. Gör sedan följande:

    1. Ange namnet på servern som fungerar som värd för databasen samt namnet på den databas som du vill ansluta till.
    2. Ange användarnamn och lösenord.
    3. (Valfritt) Ange anpassade drivrutinsparametrar för att ändra anslutningen.
    4. Markera kryssrutan Kräv SSL när du ansluter till en SSL-server.
    5. (Valfritt) Välj Inledande SQL för att ange ett SQL-kommando som ska köras i början av varje anslutning, när du till exempel öppnar arbetsboken, uppdaterar ett extrakt, loggar in på Tableau Server eller publicerar på Tableau Server. Se Köra inledande SQL för mer information.
    6. Välj Logga in.

      Om Tableau inte kan upprätta anslutningen, verifierar du att du har rätt inloggningsuppgifter. Om du fortfarande inte kan ansluta, har datorn problem med att hitta servern. Kontakta nätverksadministratören eller databasadministratören.

  2. På sidan Datakälla gör du följande:
    1. (Valfritt) Välj standardnamnet för datakällan längst upp på sidan och ange sedan ett unikt namn för datakällan, som ska användas i Tableau. Till exempel kan du använda en konvention för namngivning av datakälla som gör det lättare för andra användare av datakällan att räkna ut vilken datakälla de ska ansluta till.

    2. Från listrutan Schema väljer du ett schema eller så använder du textrutan för att söka efter ett schemanamn.
    3. Under Tabell väljer du en tabell eller så använder du textrutan för att söka efter ett tabellnamn.
    4. Dra tabellen till arbetsytan och välj sedan bladflik för att starta analysen.

      Använd anpassad SQL för att ansluta till en specifik fråga i stället för till hela datakällan. Mer information finns i Ansluta till en anpassad SQL-fråga.

Anpassa anslutningen med hjälp av drivrutinsparametrar

Det kan finnas tillfällen där du vill ändra den anslutning som upprättats med Amazon Redshift-kopplingen. Från och med Tableau 2019.2.1 kan du göra det genom att lägga till drivrutinsparametrar till anslutningssträngen i textrutan Anpassade drivrutinsparametrar:

Obs! Det går inte att ändra drivrutinsparametrar som genereras av Tableau. Det går endast att lägga till parametrar.

I det här exemplet anger agarcia parametrar som aktiverar federerad autentisering med hjälp av IDP:

DbUser=agarcia;AutoCreate=1;AuthType=Plugin;plugin_name=Ping;IAM=1;idp_host=idp.business-example.com;idp_port=443;preferred_role=arn:aws:iam::12345:role/dev;partner_spid=urn:amazon:webservices;

I det här exemplet begränsar du antalet hämtade rader till 1000:

Fetch=1000;

Information om drivrutingsparametrar finns i Konfigurationsalternativ för ODBC-drivrutin(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Amazon AWS-webbplatsen.

Logga in på en Mac

Om du använder Tableau Desktop på en Mac och anger servernamnet för att ansluta ska du använda ett fullständigt domännamn, såsom mydb.test.ourdomain.lan, istället för ett relativt domännamn, såsom mydb eller mydb.test.

Alternativt kan du lägga till domänen i listan över sökdomäner för Mac-datorn vilket låter dig endast ange servernamnet när du ansluter. Gå till Systeminställningar > Nätverk > Avancerat och öppna sedan fliken DNS för att uppdatera listan över sökdomäner.

Se även

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!