Åtkomst

I den här artikeln beskrivs hur du ansluter Tableau till en Microsoft Access-fil (*.mdb, *.accdb) och konfigurerar datakällan. Tableau har stöd för alla Access-datatyper förutom OLE-objekt och Hyperlink.

Innan du börjar

Innan du börjar ska du samla in följande anslutningsinformation:

• Access-filnamn.

• Om filen är lösenordsskyddad behöver du databaslösenordet.

• Om filen har säkerhet för arbetsgrupp behöver du autentiseringsuppgifterna för arbetsgruppen:

• Arbetsgruppsfilnamn

• Användare

• Lösenord

Använd den här anslutningen med Tableau Desktop på en Windows-dator.

Drivrutin krävs

Den här kopplingen kräver en drivrutin för att kommunicera med databasen. Du kanske redan har den nödvändiga drivrutinen installerad på datorn. Om drivrutinen inte är installerad på datorn visar Tableau ett meddelande i dialogrutan Anslutning med en länk till nedladdningssidan med drivrutinen(Länken öppnas i ett nytt fönster) där du kan hitta länkar till drivrutiner och installationsinstruktioner.

Skapa anslutningen och konfigurera datakällan

1. Starta Tableau och under Anslut väljer du Access, den Access-fil som du vill ansluta till och därefter Logga in.

• Lösenordsskyddad – om Access-filen är lösenordsskyddad väljer du Databaslösenord och anger därefter lösenordet.

• Säkerhet för arbetsgrupp – om Access-filen är skyddad av säkerhet för arbetsgrupp väljer du Säkerhet för arbetsgrupp och anger därefter namn för Arbetsgruppsfil, Användare och Lösenord i motsvarande textfält.

2. På sidan Datakälla gör du följande:

1. (Valfritt) Välj standardnamnet för datakällan längst upp på sidan och ange sedan ett unikt namn för datakällan, som ska användas i Tableau. Till exempel kan du använda en konvention för namngivning av datakälla som gör det lättare för andra användare av datakällan att räkna ut vilken datakälla de ska ansluta till. Standardnamnet genereras automatiskt utifrån filnamnet.

2. Dra en tabell till arbetsytan. Du kan dra en tabell eller fråga.

3. Välj bladflik för att starta analysen.

Använd anpassad SQL för att ansluta till en specifik fråga i stället för till hela datakällan. Mer information finns i Ansluta till en anpassad SQL-fråga.

Obs! Om åtkomstfilen innehåller kolumner som är mer än 254 tecken breda kan inte Tableau använda dessa fält. Ta antingen bort kolumnerna från tabellen eller ändra dem så de passar inom 254 tecekn innan du ansluter med Tableau.