Bibehåll innehåll med anpassade vyer

Som innehållsskapare är det viktigt att förstå hur uppdateringar du gör i arbetsböcker och datakällor kan påverka slutanvändaren. Anpassade vyer är ett populärt sätt att anpassa hur visualiseringar används, men anpassade vyer kan sluta fungera om deras källinnehåll ändras. Undvik om möjligt att göra ändringar som du vet kan påverka anpassade vyer. Följ stegen som beskrivs längre fram i detta avsnitt om ändringar behöver göras.

Det finns några rekommenderade metoder att använda när du arbetar med innehåll som ofta tillämpar anpassade vyer.

• Uppmana slutanvändare att skapa anpassade vyer endast baserat på stabilt innehåll.
    • Använd projekt- eller namnsystem för att identifiera arbetsböcker som bearbetas och rekommendera användare att inte skapa anpassade vyer för dessa.
  • Testa förändringarna i en mellanlagrings- eller utvecklingsmiljö. Testa anpassade vyer som är representativa för förväntade filter, användaråtgärder, parameterinställningar och andra anpassningar.
  • Meddela användare proaktivt innan du publicerar ändringar som riskerar att anpassade vyer slutar fungera. (Hämta en lista över de anpassade vyer som tillämpats på en arbetsbok med hjälp av metoder för anpassade vyer i Tableaus REST API(Länken öppnas i ett nytt fönster).)

Ändringar som påverkar anpassade vyer

Även om det alltid är bäst att testa eventuella ändringar för att verifiera deras inverkan på anpassade vyer, finns det några uppdateringar som är kända för att påverka anpassade vyer.

Denna lista är inte heltäckande och är endast avsedd som vägledning.

Ändringar i arbetsboken

• Namnbyten. Om du ändrar namnet på arbetsboken (eller arket som den anpassade vyn är kopplad till) slutar de anpassade vyerna att fungera.
  • Parametrar. Om du lägger till eller tar bort en parameter kan en anpassad vy sluta fungera eller uppdateras som förväntat.
    • Om en parameter läggs till i det ursprungliga innehållet kan den anpassade vyn sluta fungera.
    • Om en parameterkontroll tas bort kommer beräknade fält som använde inmatningen att behålla senaste värde och inte längre vara justerbara.
  • Filter. Att ta bort ett filter tar bort filterkontrollen men lämnar kvar data i ett filtrerat tillstånd.
    • Om ett filter tas bort i det ursprungliga innehållet, fortsätter en anpassad vy som använde filtret generellt att fungera. Data förblir dock filtrerade utan någon existerande filterkontroll. Detta innebär att en användare inte kan ändra filtervalet från den anpassade vyn.
    • En ändring av filterkontrollen från skjutreglaget till relativt datum kommer inte att justera filtret till att exakt återspegla det relativa datumet som förväntat.
    • Om anpassade vyer används för att styra filterval kan du överväga att bädda in filterparametrar i en delad URL istället.
  • Dölja blad. Om du väljer att dölja blad kommer anpassade vyer att sluta fungera för bladet, även om du senare väljer att göra det synligt igen.
  • Återpublicering. Anpassade vyer slutar fungera om du tar bort eller återpublicerar en arbetsbok.

Ändringar i datakällan

• Ändringar i datakällan. Om du ersätter en datakälla med hjälp av funktionen Ersätt datakälla eller ersätter en inbäddad datakälla med en publicerad kopia av samma datakälla slutar de anpassade vyerna fungera.
  • Datatyp. Om du ändrar datatypen för ett fält som är relevant för den anpassade vyn slutar den anpassade vyn att fungera.
  • Ta bort fält. Om du tar bort fält, beräkningar, grupper eller uppsättningar som anpassade vyer baseras på slutar den anpassade vyn fungera.

Uppdatera innehåll på ett säkert sätt

För att minimera risken för att befintliga anpassade vyer ska sluta fungera är det lämpligt göra som följer.

• Redigera arbetsböcker och ändringar i datakällor separat.
  • Publicera inte om en arbetsbok som har en ersatt datakälla.
  • Redigera en lokal version av arbetsboken eller datakällan och publicera om den med samma namn.

Ändra en arbetsbok

Dessa steg förutsätter att arbetsboken använder sig av en direktanslutning till en separat publicerad datakälla och redan har befintliga anpassade vyer.

Ändra en arbetsbok med webbredigering

Webbredigering är den mest lämpliga metoden för att ändra en arbetsbok. Använd Tableau Desktop bara om det behövs.

1. Redigera en arbetsbok i webbläsaren och undvik de objekt som behandlats tidigare som är kända för att göra så anpassade vyer slutar fungera.
    • Om ändringar behöver göras i data ska du inte göra dem nu. Se avsnittet om hur du ändrar datakälla.
  2. Publicera arbetsboken på samma plats med samma namn och spara över den befintliga versionen.

Ändra en arbetsbok i Tableau Desktop

Om det är möjligt bör du ändra arbetsböckerna i webbläsaren. Använd Tableau Desktop bara om det behövs.

1. Öppna en lokal version av arbetsboken (ladda ner arbetsboken först om det behövs).
  2. Redigera arbetsboken och undvik de objekt som nämnts tidigare och som är kända för att göra så anpassade vyer sluta fungera.
    • Om ändringar behöver göras i data ska du inte göra dem nu. Se avsnittet om hur du ändrar datakälla.
  3. Publicera arbetsboken på samma plats med samma namn och ersätt den befintliga versionen.
    • Markera inte alternativet "Uppdatera arbetsboken för att använda den publicerade datakällan".

Ändra datakälla

1. Öppna en lokal version av datakällan i Tableau Desktop genom att ladda ner arbetsboken och skapa en lokal kopia av datakällan:
    1. Ladda ner arbetsboken och öppna den i Tableau Desktop.
    2. Högerklicka på datakällan och välj "Skapa lokal kopia".
    3. Högerklicka på den nya datakällan och välj "Ersätt datakälla..."
    4. Byt ut den befintliga anslutningen till den publicerade datakällan med den nyskapade lokala kopian.

OBS! Att använda en lokal version i en arbetsbok är mest lämpliga metoden eftersom det låter dig kontrollera ändringar av datakällan direkt i arbetsboken. Alternativt kan du ladda ner datakällan eller använda en lokalt lagrad kopia.

2. Redigera datakällan och undvik de objekt som behandlats tidigare som är kända för att göra så anpassade vyer sluta fungera.
  3. Publicera datakällan.
    1. Använd samma namn och spara över den befintliga datakällan.
    2. Markera inte alternativet "Uppdatera arbetsboken för att använda den publicerade datakällan".
    3. Publicera inte arbetsboken med den modifierade datakällan. Om ändringar behöver göras i arbetsbokens innehåll, läs avsnittet om att ändra arbetsböcker.

Undersök anpassade vyer som inte fungerar

OBS! Det här avsnittet förutsätter att du är bekant med XML och grundläggande kommandoradsinteraktioner.

XML för en arbetsbok i en .twb-arbetsboksfil innehåller taggar som identifierar delar av arbetsboken. När en anpassad vy skapas tas en ögonblicksbild av de interaktiva elementen (filter eller inställda värden, parametrar eller valda markeringar) och deras värden. När du går in på en anpassad vy tillämpar Tableau de attributvärden som lagrats med den anpassade vyn på relevanta element-ID:n. Om element-ID ändras eller om attributvärdena inte kan laddas slutar den anpassade vyn att fungera.

Det kan gå att identifiera vilken ändring som gjorde att en anpassad vy slutade fungera genom att jämföra en .twb före och efter ändringen.

1. Du behöver en .twb av arbetsboken när den anpassade vyn fungerar (spara en kopia av innehållet innan du gör några ändringar).
  2. I en annan kopia av arbetsboken, gör ändringen som du tror orsakat att den anpassade vyn slutat fungera och spara den som en annan .twb.
  3. Kör följande kommando på kommandoraden (ersätt filerna från steg ett som fil1.twb och från steg två som fil2.twb).
    vdmdiff file1.twb file2.twb
  4. Resultaten visas som markerade ändringar mellan filerna.

Vissa ID:n eller attributvärden (i [parentes]) som är kända för att orsaka att anpassade vyer slutar fungera om de ändras:

<datasources>
	<datasource name='[ID]'>

<worksheets>
	<worksheet name='[ID]'>
<table>
<view>
<datasource-dependencies datasource='[ID]'>
<column datatype='[Value]' name='[Value]'>

<dashboards>
	<dashboard name='[ID]'>