Stänga datakällor

Du kan när som helst stänga en datakälla. Om du gör det ändras inte datakällan. I stället kopplas Tableau bort från data, så att du inte längre kan fråga den. Dessutom rensas datakällan från rutan Data och alla öppna arbetsblad som är knutna till datakällan rensas. Om du stänger en datakälla av misstag använder du knappen Ångra för att öppna den på nytt. Du stänger en datakälla genom att göra något av följande:

• Högerklicka (kontroll-klicka på Mac) på datakällan längst upp i rutan Data och välj Stäng.

• Välj en datakälla på menyn Data och välj sedan Stäng.

Obs! När du arbetar på webben får datakällan inte användas av några arbetsblad om du ska kunna stänga datakällan.