Begränsningar för datakällor för LOD-uttryck (detaljnivå)

För vissa datakällor är det bara de senaste versionerna som har stöd för LOD-uttryck. Vissa datakällor saknar helt stöd för LOD-uttryck.

Dessutom har vissa datakällor komplexitetsbegränsningar. I Tableau inaktiveras inte beräkningar för dessa databaser, men det kan uppstå frågefel om beräkningarna blir alltför komplexa.

DatakällaSupport
Amazon EMR Hadoop HiveStöds för Hive 0.13 och senare.
Aster-databasStöds för version 4.5 och senare.
Cloudera HadoopStöds för Hive 0.13 och senare.
Cloudera ImpalaStöds för Impala 1.2.2 och senare.
Kuber (flerdimensionella datakällor)Stöds inte.
DataStax EnterpriseStöds inte.
FirebirdStöds för version 2.0 och senare.
Allmän ODBCBegränsat. Beror på aktuell datakälla.
Google BigQueryStöds för standard-SQL, stöds inte för äldre SQL.
Hortonworks Hadoop Hive

Stöds för Hive 0.13 och senare.

I version 1.1 av Hive är LOD-uttryck som producerar korsdatabaskopplingar inte tillförlitliga.

Korsdatabaskopplingar inträffar när det inte finns något explicit fält att koppla. För LOD-uttrycket {fixed [Product Type] : sum(sales)} när vyn bara innehåller en dimension [Sändningstyp], skapas det till exempel en korsdatabaskoppling i Tableau. En korsdatabaskoppling producerar rader som kombinerar alla rader från den första tabellen med alla rader i den andra tabellen.

IBM DB2Stöds för version 8.1 och senare.
MarkLogicStöds för version 7.0 och senare.
Microsoft AccessStöds inte.
Microsoft Jet-baserade anslutningar (äldre kopplingar för Microsoft Excel, Microsoft Access och text)Stöds inte.
Microsoft SQL ServerSQL Server 2005 och senare.
MongoDBStöds inte.
IBM PDA (Netezza)Stöds för version 7.0 och senare.
OracleStöds för version 9i och senare.
Actian Matrix (ParAccel)Stöds för version 3.1 och senare.
Pivotal GreenplumStöds för version 3.1 och senare.
PostgreSQLStöds för version 7 och senare.
SAP Sybase IQStöds för version 15.1 och senare.
SplunkStöds inte.
VerticaStöds för version 6.1 och senare.