Köra åtgärder

Beroende på hur åtgärden skapats kan du köra en åtgärd med en av följande tre metoder:

• Hovra – Håll pekaren över en markering i vyn för att köra åtgärden. Det här alternativet fungerar bra med framhävnings- och filteråtgärder på instrumentpaneler.

• Välj – Klicka på en markering i vyn för att köra åtgärden. Det här alternativet fungerar bra med alla sorters åtgärder.

• Meny – I Tableau Desktop högerklickar du (Ctrl-klickar på Mac) på en vald markering i vyn och väljer därefter ett alternativ i snabbmenyn. I Tableau Server eller Tableau Cloud vänsterklickar du (klickar på Mac) på en vald markering i vyn för att få upp snabbmenyn. Det här alternativet fungerar bra med filter- och URL-åtgärder.

HovraVäljMeny

Länkar är inte alltid synliga för varje arbetsblad och markering. Eftersom länkar mappas till specifika fält i datakällan, kommer länkar endast att vara tillgängliga för de arbetsblad som använder de mappade fälten. Om du till exempel lägger till en hyperlänk som använder sig av både latitud och longitud som parametrar i länken så kommer den endast att vara tillgänglig för arbetsblad som använder latitud och longitud i vyn. Dessutom är länken endast tillgänglig för markeringar och sidhuvuden som innehåller relevanta värden.