Använda fält- och filtervärden i åtgärdsnamn

Förutom att använda fält-, parameter- och filtervärden i webbadresser kan du använda den här informationen som variabler i åtgärdsnamnen. Namnet på åtgärden visas på snabbmenyn när en åtgärd startas med via den. Att använda fält- och filtervariabler i namnet är användbart för att göra åtgärden specifik för den valda markeringen. I en vy som visar fastighetsinformation kan du namnge en URL-åtgärd som pekar på satellitbilder från en karttjänst online, ”Visa satellitbild av <Adress>”. När du högerklickar (kontroll-klickar på Mac) på en specifik markering ersätts taggen <Adress> med platsvärdet som är associerat med den markeringen.

1. Börja ange namnet på åtgärden i dialogrutan Lägg till åtgärd.

2. Placera markören där du vill infoga fält- eller filtervärdet.

3. Klicka på pilen till höger om textrutan och välj fältet eller filtret som ska läggas till som variabel. Namnet på fältet eller filtret läggs till mellan vinkelparenteser.

Här kan du se ett färdigt exempel på en åtgärd som körs från en verktygstipsmeny: