Visualisaties sneller maken
U hebt veel werk gestoken in het maken van uw visualisatie (weergave, dashboard of verhaal) om een punt te maken of een verhaal te vertellen. U wilt uw doelgroep niet verliezen terwijl u wacht tot de visualisatie is geladen. Door de richtlijnen in dit onderwerp te volgen, kunt u de snelheid van uw visualisaties verbeteren.
Het bereik verkleinen
Of u nu een weergave, dashboard of verhaal maakt, het is verleidelijk om veel informatie in uw visualisatie te proppen, omdat het zo gemakkelijk is om meer velden en berekeningen aan de weergave en meer bladen aan de werkmap toe te voegen. Maar het resultaat kan zijn dat de visualisatie steeds trager wordt weergegeven.
Onthoud dat elk werkblad een of meer query's op de data uitvoert. Hoe meer bladen, hoe langer het dus duurt om de visualisatie weer te geven.
Maak gebruik van het feit dat Tableau is ontworpen om interactieve visualisaties aan uw gebruikers te leveren en verspreid de data indien mogelijk over meerdere visualisaties. Wees strategisch bij het ontwerpen van uw visualisatie: hoe minder bladen en databronnen, hoe sneller uw visualisatie zal presteren.
Het aantal filters in de weergave beperken
Filters die u in uw weergave toont (voorheen snelle filters genoemd) zijn een zeer krachtige functie van Tableau waarmee u rijke, interactieve visualisaties voor uw gebruikers kunt maken. Zie de filters die rechts in de volgende schermafbeelding zijn gemarkeerd:
Wanneer u een interactief filter aan een weergave toevoegt, is voor elk filter in de weergave een query nodig om de opties in te vullen. Als u veel interactieve filters aan uw dashboard toevoegt, kan het lang duren voordat het dashboard wordt weergegeven.
Als u bovendien relevante waarden tonen op een filter gebruikt, is er een query nodig om de getoonde waarden bij te werken telkens wanneer andere filters worden gewijzigd. Maak spaarzaam gebruik van deze functie.
Het aantal markeringen op de weergave beperken
Hoewel er geen harde en snelle regel is voor de definitie van te veel markeringen, moet u zich ervan bewust zijn dat meer markeringen betekenen dat er meer verwerkingskracht en geheugen nodig is om ze weer te geven. U kunt het aantal markeringen vinden in de statusbalk linksonder in het Tableau Desktop-venster. Let op bij grote kruistabellen en kaarten met complexe, aangepaste veelhoeken. Houd er rekening mee dat te veel datapunten in één weergave de visuele analysewaarde kunnen verlagen door een overdaad aan informatie.
U kunt dit probleem voorkomen door gerelateerde weergaven te compileren en deze te verbinden met actiefilters. Zo kunt u tijdens het verkennen van de data van een overzicht naar een meer gedetailleerde weergave gaan. Zorg ervoor dat u alle overbodige dimensies uit de container Detail verwijdert. U kunt ook proberen uw data in verschillende soorten weergaven weer te geven om te zien wat het meest effectief is.
Zoomen zonder filteren
Wanneer gebruikers inzoomen op een visualisatie met een groot aantal markeringen, filtert Tableau de markeringen die u niet kunt zien niet weg. Wat verandert is de weergave van de data, niet het totale aantal markeringen. Als u slechts een deel van de data nodig hebt, filtert u de data eruit die u niet nodig hebt.