Starta en uppdateringsuppgift manuellt

Du kan uppdatera dataextrakt som ligger hos de flesta molndataleverantörer direkt Tableau Cloud. Du kan köra en uppdatering från Tableau Bridge för datakällor som du har konfigurerat där.

Om en datakälla har schemalagda uppdateringar påverkas inte schemat av en manuell uppdatering.

Kör en uppdatering i Tableau Cloud

1. Logga in på Tableau Cloud-platsen där datakällan har publicerats.

2. Välj ikonen Fler åtgärder (…) intill datakällan som du vill uppdatera och välj sedan Uppdatera extrakt från menyn.

3. Under Uppdatera nu väljer du Fullständig uppdatering.

Obs! För datakällor med schemalagda uppdateringar kan platsadministratörer starta en uppdatering från menyn Åtgärder på sidan Uppgifter > Extraktuppdateringar.

Kör en uppdatering i Tableau Bridge-klienten

Öppna Tableau Bridge från Windows-systemfältet och välj ikonen Kör nu () för datakällan.