Konfigurera en Lightning-webbkomponent för Tableau-vyer

Med Lightning-webbkomponenter för Tableau-vyer kan Salesforce-kunder dra och släppa inbäddade Tableau-vyer från Tableau Cloud eller Tableau Server till Salesforce Lightning-sidor.

Anvisningar om hur du aktiverar en Lightning-webbkomponenten i Tableau Pulse, lägger till en betrodd URL, konfigurerar friktionsfri autentisering och värdmappning samt lägger till en komponent på en Lightning-sida finns i Konfigurera Tableau Lightning-webbkomponenter.

När du har lagt till en Lightning-webbkomponenten för en Tableau-vy på din Lightning-sida konfigurerar du komponentfälten.

KomponentfältBeskrivning
KomponentfältBeskrivning
URL för Tableau-vyn

Det här fältet är obligatoriskt. Ange URL:en för den Tableau-vy som du vill bädda in.

Du hittar URL:en genom att öppna en ny flik och leta upp den Tableau-vy som du vill bädda in. Välj Dela och sedan Kopiera länk.

Obs! URL:en måste vara för en vy, inte en arbetsbok.

StandardautentiseringstokenDu måste markera den här rutan om du använder friktionsfri autentisering.
Plats-IDDet här fältet krävs för friktionsfri autentisering om det inte finns en värdmappning specificerad för den URL som används i fältet Tableau-vy. Om det finns en värdmappning för Tableau-platsen ignoreras innehållet i det här fältet.
Anpassad autentiseringDet här fältet accepterar en enda JSON-webbtoken för engångstestning.
Visa flikarMarkera rutan om du vill visa flikar.
Visa verktygsfältMarkera rutan om du vill visa verktygsfältet.
HöjdHöjd i pixlar.
Anpassade frågeparametrarAnvänds för statisk filtrering av vyn. Ange som Fältnamn=Fältvärde (till exempel Tillverkare=3M).
FelsökningslägeMarkera rutan för att aktivera felsökningsläge.
Växel för att tvinga fram uppdateringVid felsökning kan du växla den här kryssrutan av och på beroende på om du vill uppdatera enbart den här komponenten eller hela sidan för Lightning-appbyggaren eller alla komponenter på Lightning-sidan.
Ange komponentsynlighet: Filter

Skapa filter som anger när komponenten ska visas. Du kan till exempel filtrera på en specifik användare, behörighet eller enhetsformfaktor.

Så här lägger du till ett filter:

1. Välj Lägg till filter.
  2. Välj Välj för att välja ett fält att filtrera på.
  3. Slutför valen och välj sedan Klart.
  4. Välj Klart för att spara filtret.

Fält som bara finns på postsidor

Med följande fält kan du filtrera dynamiskt på upp till två fält. Du kan till exempel filtrera på ”Konto-ID” med hjälp av kryssrutan och ”Län/landskap” med de avancerade filtren.

KomponentfältBeskrivning
KomponentfältBeskrivning
Filtrera på post-IDAnvänds för dynamisk filtrering av vyn med hjälp av post-ID. Namnet på fältet i datakällan för vyn måste matcha formatet för ”Typ av post-ID” och är skiftlägeskänsligt. Om Lightning-sidan till exempel är för kontoposter, måste fältet i vyn heta ”Konto-ID”.
Avancerat Tableau-filterAnvänds för dynamisk filtrering med ett specifikt fält i den aktuella posten. Ange namnet på fältet i datakällan för vyn.
Avancerat Salesforce-filterAnvänds för dynamisk filtrering med ett specifikt fält i den aktuella posten. Välj motsvarande fält i Salesforce-posten.

Felsökning av komponenter i en Tableau-vy

Välj kugghjulsikonen på sidan som innehåller Lightning-webbkomponenten för Tableau-vyn och välj sedan Redigera sida.

1. Klicka på Lightning-webbkomponenten för Tableau-vyn för att öppna egenskapsredigeraren.
  2. Bekräfta att fältet URL för Tableau-vyn innehåller en giltig URL för en Tableau-vy (inte en arbetsbok). Öppna dialogrutan Dela för en Tableau-vy och välj därefter Kopiera länk.
  3. Kryssrutan för Standardautentiseringstoken måste markeras.
  4. Kontrollera fältet Plats-ID om ingen värdmappning har sparats för den här platsen. Obs! Fältet Plats-ID ignoreras om en värdmappning har definierats för platsen.
  • För Tableau Cloud måste fältet fyllas i med det plats-ID som har kopierats från dialogrutan Dela för den inbäddade Tableau-vyn.
  • För Tableau Server måste fältet vara tomt.

Information om andra Lightning-webbkomponenter i Tableau Pulse och friktionsfri autentisering samt felsökning finns i Konfigurera Tableau Lightning-webbkomponenter.