Konfigurera en Lightning-webbkomponent för Tableau Pulse

Med Lightning-webbkomponenten i Tableau Pulse kan Salesforce-kunder dra och släppa inbäddade Tableau Pulse-mätvärden från Tableau Cloud till Salesforce Lightning-sidor.

Anvisningar om hur du aktiverar en Lightning-webbkomponenten i Tableau Pulse, lägger till en betrodd URL, konfigurerar friktionsfri autentisering och värdmappning samt lägger till en komponent på en Lightning-sida finns i Konfigurera Tableau Lightning-webbkomponenter.

När du har lagt till en Tableau Pulse Lightning-webbkomponenten på din Lightning-sida konfigurerar du komponentfälten.

KomponentfältBeskrivning
KomponentfältBeskrivning
URL för Tableau PulseDet här fältet är obligatoriskt. Ange URL:en för Tableau Pulse-sidan eller -mätvärdet som du vill bädda in.
Plats-IDDet här fältet krävs för friktionsfri autentisering om det inte finns en värdmappning specificerad för den URL som används i fältet URL för Tableau Pulse. Om det finns en värdmappning för Tableau-platsen ignoreras innehållet i det här fältet.
HöjdHöjd i pixlar.
FelsökningslägeMarkera rutan för att aktivera felsökningsläge.
Växel för att tvinga fram uppdateringVid felsökning kan du växla den här kryssrutan av och på beroende på om du vill uppdatera enbart den här komponenten eller hela sidan för Lightning-appbyggaren eller alla komponenter på Lightning-sidan.
Ange komponentsynlighet: Filter

Skapa filter som anger när komponenten ska visas. Du kan till exempel filtrera på en specifik användare, behörighet eller enhetsformfaktor.

Så här lägger du till ett filter:

1. Välj Lägg till filter.
  2. Välj Välj för att välja ett fält att filtrera på.
  3. Slutför valen och välj sedan Klart.
  4. Välj Klart för att spara filtret.

Felsökning av Tableau Pulse-komponenter

Välj kugghjulsikonen på den sida som innehåller Lightning-webbkomponenten för Tableau Pulse och välj sedan Redigera sida.

1. Klicka på Lightning-webbkomponenten för Tableau Pulse för att öppna egenskapsredigeraren.
  2. Bekräfta att fältet URL för Tableau Pulse innehåller en giltig URL för en Tableau Pulse-sida eller ett Tableau Pulse-mätvärde.
  3. Kontrollera att fältet Plats-ID har fyllts i med plats-ID:t för Tableau-platsen. Du hittar plats-ID:t genom att öppna dialogrutan Dela för arbetsboken eller vyn från Tableau-platsen.

Information om andra Lightning-webbkomponenter i Tableau Pulse och friktionsfri autentisering samt felsökning finns i Konfigurera Tableau Lightning-webbkomponenter.