Inaktivera extraktuppdateringar för inaktiva arbetsböcker och datakällor automatiskt

I syfte att spara resurser kan du inaktivera extraktuppdateringsuppgifter för inaktiva arbetsböcker och publicerade datakällor automatiskt. Den här funktionen gäller för fullständiga extraktuppdateringar som utförs oftare än en gång i veckan. Inkrementella uppdateringar och de som utförs mer sällan än varje vecka påverkas inte.

Om någon av följande händelser inträffar för en arbetsbok återställs dess timer för nedräkning av inaktivitet:

• Visa bladen i arbetsboken
  • Ställa in en datadriven avisering eller prenumeration i arbetsboken
  • Ladda ner arbetsboken
  • Flytta arbetsbokens plats eller byta ägare

Alla händelser som hämtar data från en publicerad datakälla återställer denna datakällas timer för nedräkning av inaktivitet. Dessa omfattar:

• Inläsning av en arbetsboksvy som är ansluten till datakällan
  • Besök på datakällans Fråga data-sida
  • Tableau Desktop-anslutning till datakällan

Meddelanden

Ett e-postmeddelande skickas tre dagar innan extraktuppdateringsschemat pausas.

Ytterligare ett e-postmeddelande skickas när extraktuppdateringsschemat pausas.

Återuppta uppskjutna extraktuppdateringar

Uppskjutna extraktuppdateringar återupptas inte automatiskt när någon använder arbetsboken. Detta måste göras manuellt av en platsadministratör.

Så här visar och återupptar du extraktuppdateringar som har skjutits upp:

1. Logga in på platsen som administratör och klicka på Uppgifter.
  2. Klicka på fliken Extraktuppdateringar.
  3. Välj ett eller flera objekt.
  4. På menyn Åtgärder väljer du Återuppta.