Publicera en virtuell anslutning och ange behörigheter

Vid användning av redigeraren för virtuella anslutningar sparas dina ändringar automatiskt som utkast medan du arbetar. Om du vill dela en ny virtuell anslutning med andra användare måste du publicera den.

Spara ett utkast

Spara ett utkast av anslutningen manuellt genom att klicka på ikonen för att spara Ikon för att spara i verktygsfältet eller genom att välja Fil > Spara utkast i menyn.

När en publicerad virtuell anslutning redigeras förblir den tillgänglig för användarna i dess aktuella publiceringstillstånd. Det går att spara dina uppdateringar som utkast medan du arbetar via anslutningen till redigeraren. Om du vill dela uppdateringar till den virtuella anslutningen med andra användare måste du publicera den.

Pågående utkast

Om du stänger redigeraren vid uppdatering av en publicerad virtuell anslutning och sedan öppnar den inom sju dagar, har du möjlighet att antingen fortsätta med ändringarna i befintligt utkast, påbörja ett nytt utkast eller öppna anslutningen i sin publicerade status genom att klicka på Avbryt.

Meddelandet ”Utkast finns redan”

Du måste spara utkastets URL-adress innan du stänger redigeraren för att återgå till utkastversionen av en icke publicerad virtuell anslutning. Du kan använda URL-adressen för att öppna utkastet i redigeraren nästa gång om du använder anslutningen igen inom sju dagar. Exempel:

https://yourserver.test.com/published-connection-editor/?draft=d1789edc-5d9f-40ae-988d-9fc879f37a98

Publicera anslutningen

Så här publicerar du en ny anslutning:

1. Klicka på knappen Publicera högst upp till höger i Editor eller välj Fil > Publicera i menyn.
  2. I dialogrutan Publicera:
    1. Ange namn i fältet Namn.
    2. Välj det projekt som du vill spara anslutningen till.
  3. Klicka på Publicera.

Klicka på knappen Publicera högst upp till höger i Editor eller välj Fil > Publicera i menyn för att publicera en uppdaterad anslutning.

Ange behörigheter i en virtuell anslutning

När den virtuella anslutningen har publicerats måste du ange behörigheter så att andra kan använda den. Alla användare kan som standard visa anslutningen, dvs. se den i listan över virtuella anslutningar i Tableau. Om du inte ställer in möjligheten att ansluta kan däremot bara du och administratörerna använda den virtuella anslutningen. Mer information om kapaciteten Ansluta finns i Behörigheter.

Så här anger du behörigheter:

1. Gå till den virtuella anslutningen.
  2. Öppna menyn Åtgärder (…) och klicka på Behörigheter.
  3. Markera kryssrutan under ikonen Anslut så att anslutning tillåts för alla användare.

Kryssrutan för behörigheten Anslutning tillåten

Tips: Du kan lägga till ytterligare regler om du endast vill ge behörigheter till vissa användare eller grupper.

4. Klicka på Spara.

Mer information om behörigheter för Tableau-innehåll finns i Behörigheter. Information om hur du bäddar in lösenord när du publicerar Tableau-innehåll såsom en datakälla eller arbetsbok som använder en virtuell anslutning finns i Virtuella anslutningar(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Server.

Vem kan göra detta?

För att publicera en virtuell anslutning eller ange behörigheter måste du

• ha inloggningsuppgifter till den databas som den virtuella anslutningen ansluter till, samt
  • vara server- eller platsadministratör eller Creator.

Nästa steg

När du har publicerat en virtuell anslutning och angett behörigheter går det att tillämpa Använda en virtuell anslutning.