Aktivera Tableau Catalog

Tableau Catalog(Länken öppnas i ett nytt fönster) identifierar och indexerar allt innehåll på Tableau Cloud-platsen eller Tableau Server, inklusive arbetsböcker, datakällor, blad, mätvärden och flöden. (Den äldre mätvärdesfunktionen togs bort i februari 2024 för Tableau Cloud och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. Mer information finns i Skapa och felsöka mätvärden (utfasad).) Indexering används för att samla in information om innehållet eller metadata om schemat och ursprunget för innehållet. Ur metadata identifierar sedan Catalog alla databaser, filer och tabeller som används av innehållet på Tableau Cloud-platsen eller Tableau Server.

Catalog är tillgängligt med Datahantering-licensen. Mer information finns i Om Datahantering.

Utöver Catalog kan metadata om innehållet även öppnas från både Tableaus metadata-API(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Tableau REST API med Metadata-metoder(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Catalog i Tableau Cloud

Catalog aktiveras automatiskt när Tableau Cloud licensieras med Datahantering.

När Tableau Cloud-platsen har licensierats med Datahantering indexeras innehållet som redan finns på Tableau Cloud-platsen omedelbart. Hur lång tid det tar att indexera innehållet beror på hur mycket innehåll du har. När innehållet har indexerats övervakar Catalog nypublicerat innehåll och andra förändringar av resurser och fortsätter att indexera i bakgrunden.

Felsöka Catalog

Det kan hända att du eller någon användare stöter på ett av följande fel vid användning av Catalog.

Meddelanden om överskriden tidsgräns och nodgräns

För att säkerställa att Catalog-uppgifter som måste returnera ett stort antal resultat inte tar upp alla -resurser har Catalog både tidsgränser och nodgränser.

• Timeout-gräns

När uppgifter i Catalog når timeout-gränsen får du och användarna följande meddelande:

Visar delresultat. Tidsgränsen för förfrågan överskreds. Försök igen senare.” eller TIME_LIMIT_EXCEEDED

• Nodgräns

När uppgifter i Catalog når nodgränsen får du och användarna följande meddelande:

NODE_LIMIT_EXCEEDED

Inaktivera Catalog

Som platsadministratör för Tableau Cloud kan du avaktivera Catalog genom att avaktivera dess kapacitet.

Inaktivera Catalog-kapacitet

(Kräver Datahantering)

Du kan när som helst inaktivera Catalog-kapacitet. När Catalog-kapacitet inaktiveras är Catalogs funktioner, som till exempel möjligheten att lägga till datakvalitetsvarningar eller att hantera behörigheter för databas- och tabellresurser, inte längre tillgängliga via Tableau Online. Catalog fortsätter emellertid att indexera publicerat innehåll, och metadata är tillgängliga från Tableaus metadata-API och metadata-metoderna i Tableau REST API.

1. Logga in på Tableau Cloud med dina inloggningsuppgifter som platsadministratör eller .

2. Klicka på Inställningar i den vänstra navigeringsrutan.

3. Avmarkera kryssrutan Slå på Tableau Catalog på fliken Allmänt under Tableau Catalog, .

Sluta indexera metadata

Det går inte att stoppa indexering för en Tableau Cloud-plats.