Resurser för utvecklare

I Utvecklarportalen(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Tableau Community hittar du allt som rör utbyggnad och automatisering av Tableau. Där kan du få tillgång till följande:

• JavaScript API – Integrera Tableau-vyer i dina egna webbprogram.

• REST API – Hantera provisionering, behörigheter och publicering på Tableau Server eller Tableau Cloud via HTTP. REST API:et ger dig åtkomst till funktionerna bakom datakällorna, projekten, arbetsböckerna, webbplatsanvändarna och webbplatserna. Du kan använda den här åtkomsten för att skapa anpassade program eller för att skapa skript som interagerar med serverresurser.

• Tableau SDK – Använd C, C + +, Java eller Python för att skapa extrakt från olika datatyper och därefter publicera extrakten.

• Tableaus metadata-API – Med GraphQL kan du upptäcka och fråga innehåll i Tableau och relaterade externa tillgångar och metadata. Mer information finns i Tableaus metadata-API(Länken öppnas i ett nytt fönster).

• Webbdatakoppling – Skapa en Tableau-anslutning i JavaScript till nästan alla data som är tillgängliga via HTTP. Detta kan omfatta interna webbtjänster, JSON-data, XML-data, REST-API:er och många andra källor.

• ODBC-koppling – Skapa en anslutning med ODBC (Open Database Connectivity), vilket är ett dataåtkomstprotokoll som stöds av en bred uppsättning datakällor. I Tableau Desktop kan du ansluta till valfri ODBC-kompatibel källa med den inbyggda ODBC-kopplingen.

Förutom dessa resurser kan du få fullständig dokumentation och exempel och samarbeta med Tableaus utvecklarcommunity.

Anteckningar för användare av Tableau Cloud

Gå till utvecklarportalen(Länken öppnas i ett nytt fönster)