Lägga till en projektbild

För att lättare skilja mellan projekt som du hanterar på Tableau Cloud (och för att dina användare lättare ska kunna hitta dem) kan du lägga till en bild som visas i miniatyrbilden. Bilden måste uppfylla följande krav:

• Bilden måste vara tillgänglig med HTTPS-protokoll. Delad nätverkskatalog och relaterade protokoll (UNC, SMB, AFP, NFS o.s.v.) stöds inte. HTTP-protokoll för projektbilder stöds inte av Google Chrome.
  • Alla användare som öppnar projektet måste minst ha behörigheten ”read-only” för målbilden.
  • Bilden måste vara i ett vanligt internet-format: .jpg, .png eller .gif.

Ställ in en projektbild

1. Logga in på en plats på Tableau Cloud. I listan Projekt på toppnivå som du har tillgång till väljer eller navigerar du till projektet du vill uppdatera. I det här exemplet lägger vi till en bild till projektmappen Statistik.

Om du är osäker på var du hittar ett underordnat projekt använder du listrutan Utforska och väljer Alla projekt.

2. Klicka på ikonen Detaljer (i) för att öppna dialogrutan Projektinformation och klicka sedan på Redigera.

3. I fältet Om kan du ange en beskrivning av projektet (valfritt), till exempel ”Global och svensk statistik”. I slutet av projektbeskrivningen lägger du till URL:en för bilden med följande syntax:

!http://www.example.com/image.png!

Välj Visa formattips för att se hur du kan formatera beskrivningstexten.

Obs! Det går inte att ändra storlek eller ompositionera bilder som är inbäddade i projektbeskrivningarna. Rekommenderad storlek är (300 x 184 pixlar). Bilder som inte är 300 x 184 pixlar kan dras ut, krympas eller beskäras så att de passar bredden på miniatyrbilden. Vidare måste de läggas till i slutet av projektbeskrivningen och omges av ! (utropstecken). I annat fall visas de inte som miniatyrbilder.

4. Klicka på Spara.