Använda avinstallationsprogrammet för användargränssnittet

Du kan ha flera installationer av Tableau Desktop och Tableau Prep Builder på din dator. Om du vill ta bort äldre versioner eller om du vill utföra en ren installation med standardinställningar kan du ta bort produkterna helt, inklusive inställningar, sparat programtillstånd och exempelfiler.

Windows

1. Gå till Kontrollpanelen > Program > Program och funktioner.
  2. Från listan över program högerklickar du på Tableau-produkten och väljer sedan Avinstallera/ändra.
  3. Välj Avinstallera på menyn Modifiera inställningar.
  4. Navigera till C:/Program Files/Tableau.
  5. Ta bort mappen Tableau <version> för versionen av Tableau-produkten som du avinstallerade.

Mac

1. Ta bort Tableau-programmet från mappen Program.
  2. Ta bort Min Tableau-lagringsplats från mappen Dokument. Se till att alla användarskapade filer är sparade. Som ett alternativ till att ta bort Min Tableau-lagringsplats kan du byta namn på mappen. Till exempel: Säkerhetskopiering av Min Tableau-lagringsplats.
  3. Ta bort alla filer vars namn börjar med com.tableau från Inställningar i biblioteksmappen.
  4. Ta bort alla mappar vars namn börjar med com.tableau från Sparade programtillstånd i biblioteksmappen.

Vissa mappar är dolda på Mac.

• För att visa dolda mappar trycker du på Command+Shift+Dot.
  • Så här navigerar du till dolda mappar:
    1. I Finder väljer du > Gå till mapp ... (Command+Shift+G).
    2. I dialogrutan skriver du in mappnamnet som ~/Bibliotek/Preferenser.

~ är en genväg till den aktuella användarens hemkatalog, som finns i /Användare/ <username>. Om Tableau Desktop eller Tableau Prep används av flera användare på den berörda datorn behöver du upprepa steg 2 till 4 för varje användare.