Konfigurera SSL

Alternativt kan du konfigurera SSL-kryptering (Secure Socket Layer) för att ansluta Tableau Desktop och Prep Builder till en server som använder SSL. Du behöver se till att det nödvändiga rotcertifikatet är installerat på datorn där Desktop och Prep är installerade.

Hör din IT-avdelning eller systemadministratör för att slutföra dessa steg.

Information om hur du konfigurerar Tableau Server till att använda SSL-kryptering finns i Konfigurera extern SSL(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Konfigurera SSL för Tableau Desktop och Tableau Prep Builder

Windows

1. Kopiera certifikatfilen (.crt) till datorn som kör Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder.

2. Dubbelklicka på certifikatfilen, klicka på Installera certifikat och sedan på Nästa.

3. Välj Placera alla certifikat i följande lagring.

Bläddra för att välja Betrodda rotcertifikatutfärdare och klicka sedan på OK > Nästa > Slutför.

4. Kontrollera att SSL-certifikatkedjefilen är konfigurerad i Tableau Server.

5. Vänta tills certifikatet har importerats klart och klicka sedan på OK.

6. Kontrollera att det inte finns några dubbla certifikat för Tableau Server CA i Windows certifikatlager.

1. I Startmenyn skriver du certmgr och öppnar sedan Hantera datorcertifikat.

2. Navigera till Betrodda rotcertifikatutfärdare > Certifikat.

3. Om det finns dubbla certifikat för Tableau Server öppnar du vart och ett och kontrollerar serienumret i fliken Information.

4. Ta bort alla Tableau Server-certifikat med serienummer som inte matchar rätt Tableau Server-certifikat.

5. Följ steg 3 och 4 för eventuella dubbla Tableau Server-certifikat i Mellanliggande certifikatutfärdare > Certifikat.

Mac

1. Kontrollera att SSL-certifikatkedjefilen är konfigurerad i Tableau Server.

2. Lägg till rotcertifikatet i datorns nyckelkedja för att säkerställa att certifikatutfärdaren är betrodd av datorn. Mer information finns i Lägg till certifikat till en nyckelkedja med Keychain Access på Ma(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Apples supportwebbplats.

Ansvarsfriskrivning: Vi gör vårt bästa för att länkarna till externa webbplatser ska vara korrekta, aktuella och relevanta, men Tableau kan inte garantera att sidor som hanteras av andra leverantörer är uppdaterade och korrekta. Kontakta den externa platsen om du har frågor om innehållet där.