Hantera licensanvändning för Tableau Desktop och Tableau Prep Builder

Det rekommenderas att du håller reda på din produktlicensanvändning efter att Tableau Desktop och Tableau Prep Builder har installerats. Om du använder Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder är i en miljö med inloggningsbaserad licenshantering kan du se licensanvändningen för Tableau Desktop och Tableau Prep Builder i den administratörsvyn i Tableau Server. Se Inloggningsbaserad licensanvändning(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.

Läs artiklarna i det här avsnittet för att konfigurera licensrapportering eller -användning om du använder produktnycklar för att aktivera Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder.