Modernt analysarbetsflöde

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Det moderna analysarbetsflödet ger människor möjlighet att ställa och besvara sina egna frågor med hjälp av data. Det gör det möjligt för människor att enkelt dela sina insikter med sitt team och resten av organisationen och säkerställer att den data som stöder deras beslut är korrekt, tillförlitlig och säker. Arbetsflödet består av fem nyckelåtgärder: få åtkomst och visa, interagera, analysera och upptäcka, dela samt främja och kontrollera.

Modernt analysarbetsflöde

 

Åtgärderna i arbetsflödet Modern Analytics utförs av följande roller:

  • IT- och/eller BI-specialister – Tableau Server-administratörer installerar, hanterar, övervakar och underhåller Tableau-driftsättningar. Serveradministratörer utför användarprovisionering, upprätthåller säkerhet och behörigheter och tillhandahåller en tillsyn över styrningen, själva eller via delegering till platsadministratörer. När det gäller Tableau Cloud integrerar IT-experter med dina befintliga teknikinvesteringar som autentisering och dataanslutning, medan Tableau Cloud-platsadministratörer utför användarprovisionering, upprätthåller säkerhet och behörigheter och tillhandahåller en tillsyn över styrningen. I både Tableau Server och Tableau Cloud kan administrationen avgränsas till projektnivå med hjälp av projektledarbehörigheter.
  • Innehållsskapare – Tableau Creators har licens för Tableau Prep Builder, Tableau Desktop och kan skapa innehåll genom fullständig författarbehörighet för Tableau Server eller Tableau Cloud, inklusive anslutning till data. Tableau Explorers utför allt författande inom webbredigering med befintligt innehåll. Platsadministratörer och Tableau Creators eller Tableau Explorers kan med lämpliga behörigheter validera, främja och certifiera innehåll.
  • Informationskonsumenter – Tableau Viewers får tillgång till, visar och interagerar med innehåll i Tableau Server eller Tableau Cloud, inklusive stationära datorer, surfplattor och telefoner. Server- och platsadministratörer, Creators och Explorers kan också konsumera innehåll.

Med ökande analyskompetens blir gränserna mellan dessa roller alltmer flytande eftersom användarna kan växla mellan att konsumera, att skapa och att främja innehåll, förutsatt att de har rätt licens och behörigheter.

 

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!