Visa serverversion

Vilken version av Tableau Server du kör är viktigt. Det avgör vilken funktionalitet och kapacitet du har tillgång till. Vilken version det är är även viktigt när du uppgraderar, eftersom hur du uppgraderar i vissa fall beror på vilken version du uppgraderar från och vilken version du uppgraderar till. Det är enkelt att ta reda på vilken version du har när du väl vet var du ska leta.

• Visa version i Tableau Server – Alla serveranvändare kan se versionen av Tableau Server från hjälpmenyn i serverns webbgränssnitt.

• Att se version i Tableau Services Manager (TSM) – TSM-administratörer kan se versionerna av TSM och Tableau Server från TSM-kommandoraden (CLI).

Att se serverversion från Tableau Server webbgränssnittet

• Klicka på informationsikonen () och Om Tableau Server när du har loggat in på Tableau Server.

Tableau Server-versionen visas i dialogrutan Om Tableau Server:

Visa serverversion och TSM-version från TSM-kommandoraden

1. Öppna en kommandotolk som administratör på den ursprungliga noden (noden där TSM är installerad).

2. Kör följande kommando:

tsm version

Utdata visar versionerna av Tableau Services Manager (TSM) och Tableau Server.

Exempel:

C:\>tsm version
Tableau Services Manager command line version 20182.18.1214.0751.
Tableau Server version 20182.18.1214.0751.

Kort version, lång version och version_code

I de flesta fall, när du behöver ta reda på ditt versionsnummer, måste du känna till det ”korta” versionsnumret. Detta versionsnummer visas i dialogrutan Om Tableau Server och består av tre delar: större version, mindre version och underhållsversion. Det korta versionsnumret har följande format: nnnn.n.n. Exempel:2018.2.5.

Den längre versionen inkluderar det stora och det mindre versionsnumret såväl som build-specifik information och den har följande format: nnnnn.nn.nnnn.nnnn, till exampel: 20182.18.1214.0751. När du ser en referens till <version_code> i den här dokumentationen så betyder det detta långa versionsnumret. Den vanligaste referensen till version_code eller det långa versionsnumret i dokumentationen är när vi diskuterar installationsplatser eller sökvägar till skript- och klasskatalogerna.

Tableau Server installeras under en /packages -katalog i sökvägar vars namn innehåller det långa versionsnumret. Det innebär att när du går till en plats i /packages-katalogen måste du inkludera det långa versionsnumret. Det kan t.ex. vara /scripts-katalogen: /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/.

Exempel: /opt/tableau/tableau server/packages/scripts.20182.18.1214.0751

Hitta det långa versionsnumret

Även detta längre versionsnummer visas i dialogrutan Om Tableau Server – inom parentes: