Skapa eller ändra ett schema

Sidan Scheman är endast tillgänglig för Tableau Server-administratörer. Här visas en lista över scheman där namn, typ, omfattning, antal, beteende (samtidigt eller seriell bearbetning) visas samt när de ska köras.

Obs! Vid aktivering av anpassade scheman för prenumerationer på en eller flera webbplatser får användarna möjlighet att styra schemat för deras prenumerationer på dessa webbplatser. Mer information finns i Aktivera anpassade scheman för prenumerationer.

Så här skapar du ett nytt schema

1. Klicka på Scheman på en plats.

2. Klicka på Nytt schema.

3. Ange ett beskrivande Namn för schemat.

4. Välj vilken typ av uppgift som ska hanteras i schemat – uppdatera extrakt, köra flöden eller leverera prenumerationer.

5. Du måste ange en prioritetsordning mellan 1 och 100 där 1 är högsta prioritet. Denna prioritet tilldelas uppgifterna som standard. Om det finns två väntande uppgifter i kön bedömer bakgrundsprocessorn prioritet för extraktuppdatering och flöden samt schemaprioritering för prenumerationen för att välja vilken som ska köras först. Mer information finns i Hur schemalagda serverjobb prioriteras.

6. Körning: välj om schemat ska köras parallellt eller seriellt. Scheman som körs parallellt körs i alla tillgängliga bakgrundsprocessor-processer så att de kan slutföras snabbare.

Obs! Scheman som tillhör samma arbetsbok körs alltid seriellt, även om du väljer parallellt.

7. Avsluta definition av schemat. Scheman kan definieras som per timme, dagliga, veckovisa eller månatliga. Frekvensen fylls i automatiskt baserat på vilka val du gör.

8. Klicka på Skapa.

Så här justerar du ett befintligt schema

1. Gå till sidan Scheman.

2. Välj ett befintligt schema, klicka på pilen i listrutemenyn Åtgärder och välj sedan Redigera inställningar.

3. Slutför schemajusteringen och klicka på Spara.

Regler för att skapa och justera scheman

Här följer regler som du måste följa vid skapande av nya scheman eller justering av befintliga.

Obs! Om dina befintliga scheman inte följer dessa regler måste du justera dem. Underlåtenhet att göra detta kan leda till oväntade beteenden och att uppgifterna inte körs enligt schema.

• Scheman som ska köras var 15:e och 30:e minut måste ha start- och sluttider i timmar. Exempel på timme: kl. 05.00 till 06.00.

• Återkommande dagliga scheman måste ha samma start- och slutminut. Till exempel: kl. 10.35 till 16.35. Du kan använda olika timmar. Om det dagliga schemat endast ska utföras en gång om dagen behövs däremot bara en starttid.

Se även

Hantera uppdateringsuppgifter

Scheman för extraktuppdatering

Schemalägga flödesuppgifter