Stäng av Automatiska uppdateringar för att öka prestandan

När ett fält placeras på en hylla genererar Tableau den resulterande vyn genom att skicka frågor till datakällan. När en komplex datavy skapas och involverar många olika fält kan dessa frågor vara tidskrävande. För att förbättra prestandan kan du stänga av automatiska uppdateringar medan en vy skapas och sedan fråga datakällan när du är klar.

Automatiska uppdateringar för arbetsblad

Klicka på knappen Pausa automatiska uppdateringar i verktygsfältet för att inaktivera uppdateringar för arbetsblad. Du kan även aktivera och inaktivera automatiska uppdateringar genom att trycka på F10 (Alternativ-Kommando-0 på en Mac) på tangentbordet.

Medan automatiska uppdateringar är inaktiverade kan du när som helst uppdatera vyn genom att klicka på knappen Kör uppdatering på verktygsfältet eller genom att trycka på F9 (Skift-Kommando-0 på en Mac).

Identifierar ogiltiga tillstånd när automatiska uppdateringar är inaktiverade

Det är möjligt att ange ett ogiltigt tillstånd när automatiska uppdateringar är inaktiverade. När detta sker blir vyn blek och ogiltiga kommandon inaktiveras. Klicka på Kör uppdatering på verktygsfältet för att göra vyn och kommandona tillgängliga igen.

Vyn nedan har till exempel automatiska uppdateringar inaktiverade. När vi ändrade aggregeringen för Vinst från en summa till ett genomsnitt blev vyn blek för att indikera att den aktuella vyn är ogiltig.

Automatiska uppdateringar för filter

När du byter ett filter fortsätter Tableau att fråga datakällan för att uppdatera vyn även om du har inaktiverat automatiska uppdateringar för arbetsblad. När du arbetar med en stor datauppsättningar kan kontinuerliga frågor försämra prestandan. Tableau erbjuder därför även möjligheten att pausa automatiska uppdateringar för filter. Att pausa automatiska uppdateringar för filter låter dig så många ändringar du behöver utan att behöva vänta på att Tableau ska uppdatera filtret varje gång.

Pausa automatiska uppdateringar för filter genom att klicka på listrutepilen på knappen Pausa automatiska uppdateringar på verktygsfältet och sedan välja Uppdatera filter automatiskt för att rensa kryssmarkeringen.

Återuppta automatiska uppdateringar för filter genom att klicka på listrutepilen på knappen Pausa automatiska uppdateringar på verktygsfältet och sedan välja Uppdatera filter automatiskt igen. Du kan även klicka på knappen Kör uppdatering i verktygsfältet för att när som helst uppdatera vyn manuellt.

Så påverkar automatiska uppdateringar instrumentpaneler och berättelser

Automatiska uppdateringar konfigureras per visning. Det innebär att du kan ha en instrumentpanel där vissa vyer uppdateras automatiskt och andra inte. På samma sätt kan du ha en berättelse där vissa berättelsepunkter uppdateras automatiskt och andra inte. När instrumentpaneler eller berättelser publiceras på Tableau Server påverkar dock automatiska uppdateringar antingen ingen av de bidragande vyerna i en berättelse eller instrumentpanel, eller alla.